logo

Uitnodiging voor de opening van de expositie Louter n traan
Expositie van Jonaske de Ruiter

Jonaske de Ruiter exposeert van 04 t/m 26 september 2015 nieuwe kunstwerken in de galerie van Leonardo da Vinci.
De Kunstroute Noordwest-Veluwe vormde de aanleiding voor deze expositie en biedt haar een plek om ook dit jaar weer mee te doen aan de Kunstroute. Deze vindt plaats in het weekend van 4 t/m 6 september a.s.
Jonaske is geïntrigeerd door wat ze ziet in het dagelijks leven. Ze laat zich hierdoor verwonderen en inspireren. De gebruiken en gewoontes in het leven van alledag worden door haar in een nieuw perspectief gezet. Door ze te isoleren van de oorspronkelijke omgeving en ze in een nieuwe te plaatsen ontstaan nieuwe inzichten.

Haar recente reizen naar Nepal leveren haar veel nieuw beeldmateriaal en ervaringen op. De manier waarop zij de beelden verwerkt is een nieuwe stap in haar kunstenaarschap. Naast de verbinding tussen de fotografie en het schilderen maakt zij nu ook gebruik van diverse naaitechnieken.
Wat is gebleven is het ontstaan van intieme landschappen, geabstraheerde stillevens.

Kenmerkend voor de werkwijze van Jonaske is een verfijnde securiteit. Dit heeft tot effect dat in haar werk een zekere zachtheid ontstaat. Dat dit ook schrijnende contrasten kan opleveren is navenant aan de onderwerpen en de dagelijkse realiteit.
Voor Jonaske is deze expositie bij Leonardo da Vinci een markeringspunt. Na bijna tien jaar directeur te zijn voor deze eigenzinnige stichting slaat zij binnenkort andere wegen in. Naast het zich gaan richten op haar eigen artistieke ontwikkeling verricht zij voor meerdere maanden per jaar vrijwilligerswerk in Nepal (www.watonsbeweegtinnepal.wordpress.com en www.jonaske.nl )

Op zaterdag 5 september opent Riet de Monte-Verstappen de expositie Louter n traan om 15.00 uur in de galerie van Leonardo da Vinci in aanwezigheid van Jonaske. Riet de Monte is een zeer geoefend kunstkijkster en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in architectuur.


Openingstijden Kunstroute Noordwest-Veluwe
Vrijdag 4 september 2015 van 13.00 17.00 uur
Zaterdag 5 september 2015 van 11.00 17.00 uur
Zondag 6 september 2015 van 11.00 17.00 uur
www.kunstroute.nu.nl

Reguliere openingstijden Galerie Leonardo da Vinci
Kerklaan 6, 3851 JV Ermelo
Woensdag t/m vrijdag van 10.00 17.00 uur
Zaterdag van 12.00 16.00 uur
Tijdens de kunstroute Noordwest-Veluwe is de galerie ook open op zondag 6 september
www.leonardodavinci-kunst.nl